14.11.16

Du har forlatt oss

For godt seks år siden kjøpte jeg en PC på Coop Elektro på City Nord i Bodø. Coop Elektro er nedlagt, og lokalet er bygd om og gjort om til alkoholmonopol. På mange måter ser jeg på det som å kjøpe ens første bil, bare oppdatert til nåtiden. Men bare at jeg var 16 og at dette var et oppbyggingsnivå til det.

Den skulle hovedsakelig bli brukt til skole-PC, da jeg begynte på elektrolinja i 2010, men er egentlig litt usikker på om det var da jeg kjøpte den. Mener jeg brukte den en god stund før jeg flyttet til Ørnes, så kanskje det var i 2009 da jeg hadde konfirmasjon? I så fall er PC-en 7 år gammel. Den har holdt godt. Men dessverre har den begynt å fryse i det siste. Og vi snakker ikke nittitallets blåskjerm eller noe som kan løses med ctrl+alt+delete.

Asus N71Jv blir helt stiv. Skjermbildet tegner ingen nye piksler samme hvor mange enheter man kobler til eller fra. Å flytte musepekeren skjer heller ikke. Om jeg hørte på musikk mens det skjedde lager den durelyd, som om den skulle tatt 1ms fra det jeg hørte på og repertert det. Nei, det eneste som hjelper, det er å holde inne I/O-knappen i fem sekunder. Da kan jeg restarte den. Det pleide å løse det hele. Men dette har skjedd oftere og oftere. Av og til må jeg restarte den opptil ti ganger.
Så dette gadd jeg ikke mer.

Jeg har merket at dette skjer kun med Windows. Enten det er Windows 7 eller Windows 10. Så da prøvde jeg selvfølgelig ut Linux. Den store styrken her er systemet er veltestet, spesielt Debian som på sett og vis er min yndlingsdistribusjon. Fordi det bare funker. Helt til det ikke gjør det. Fordi det er en såkalt FOSS-distro. Og den mangler skriftutjevning fra før. Og en god grafikkdriver. Men erfaringsmessig har det vist seg at "utdanningsprogrammer" som MatLab ikke er veldig Linux-vennlig og jeg vet ikke om programmet vi skal bruke ved digital eksamen finnes i noen slags emulator.

Derfor har jeg etter nøye vurdering besluttet å kjøpe en ny PC. Dette kjøpet kommer egentlig litt oppå kjøpet jeg gjorde i mai 2015, da jeg bygget meg en stasjonær for å virkelig prøve ut Adobe-pakken. Å kjøre AfterEffects og Premiere samtidig på en tokjerne i-3 2.4Ghz fungerte ikke så veldig bra på N71Jv-en. Dette er dog ikke poenget med den nye bærbare jeg har kjøpt. Den skal brukes til å skrive på. Vi har dedikerte maskiner til bruk for Adobe-pakken på universitetet.

Valget har falt på en Asus Zenbook UX310UQ, en ultrabook på slette 1,45 kg og med en batteritid på opptil 6,5 timer. En god del mer enn halvtimen jeg har nå.

9.8.16

KM i... Stavanger??

Ja, nå har jeg altså byttet studieretning fra medievitenskap til fjernsyns- og multimedieproduksjon.

Jeg kom ikke inn i Trondheim, siden det var sytti søkere i køen før meg. Så da havner jeg altså i Stavanger om en knapp uke.

Det gledes å begynne igjen, denne sommeren har ikke vært det helt store. Håper på å få filmet noe!

13.6.16

Planer for sommeren

Der er jeg ute av leiligheten min i Trondheim. Nå er jeg borte fra Trondheim, det er faktisk ikke en gang sikkert at jeg kommer tilbake, det kommer litt an på om jeg kommer inn eller ikke på studieretningen jeg har søkt på. I tillegg så er det slik at hvis jeg faktisk får studieplass i Trondheim, er det ikke sikkert jeg får sted å bo like lett da som det var i fjor, da jeg var nyflytterstudent. De kommer nemlig først i køen når det gjelder seg sted å bo.

Men nå er jeg ute. Nå skal jeg ta fly og dra hjem. Se familien og sånt. Jeg gleder meg. Dessverre drar pappa bort få dager etter at jeg kommer hjem, men heldigvis kommer han tilbake i den tiden sommeren pleier å være på sitt beste. Når jeg kommer nesten hjem må jeg bli på fastlandet. Det går ikke ferge når jeg kommer frem, så jeg skal sove over hos farmor. Det blir koselig.

Etter det, altså i morgen, på tirsdag, så er jeg hjemme og begynner på ferien min. Dagen etter er ferien slutt og jeg begynner å jobbe. Hehe. Neida, det er det som er så greit med deltid butikkjobb, dagene man jobber på er forskjellige, så jeg har litt fri og litt jobb, og det passer meg egentlig perfekt.

De dagene jeg ikke er på jobb, og meget potensielt de dagene jeg er på jobb har jeg tenkt å trene eller trene/filme. Det er egentlig planen min for årets sommer i tre ord; jobb, filming, trening. Det høres kanskje kjedelig ut, men vi får se. Jeg får heller ta den India-turen til jul eller noe (slippe unna maset).

"HAH! Du vil slippe unna mas, også vil du dra til India? Hva faen?"
Ja :---)

Neida, så nå er altså nøkkelen til leiligheten min levert og jeg har ikke lenger mitt eget sted, jeg flytter tilbake til mamma og pappa, så flytter jeg forhåpentligvis ut igjen i august. Men jeg håper virkelig på å snart finne meg et sted for å bo permanent, for jeg haaater å flytte når jeg ikke bare kan slenge tinga mine inn i bilen og kjøre. Neida, jeg må spørre folk om de kan ha ditt og datt i mellomtiden, også må jeg kaste noe, noe har jeg gitt til Fretex, men alt dette, det er på forskjellige steder. Jeg vil ha tingene mine på ett sted.

Så til neste år har jeg tenkt å go full tripitaka og ikke eie mer enn 7 ting. Ok, kanskje litt mer. Men, dette med å eie så mange ting, blæh. Det er ikke noe gøy, når man flytter så ofte. Jeg prøver meg på en til liste over hvilke ting jeg må ha - ja, det blir mer enn sju ting.


  • Tannbørste (tannkrem er en forbruksvare, så tar ikke med det)
  • Spisesett (asjett, glass, kniv, gaffel, glass)
  • Sengetøy (senger pleier å være standardutstyr på hybler)
  • PC 
  • Mobil
  • Headset
  • Bankkort
Hmm, dette ser egentlig ut som en grei liste. Tar ikke med klær, fordi det er også forbruksvarer. Også internett og ruter da, en selvfølge ;)

11.6.16

Ting jeg vil gjøre i sommer

  • Tjene penger (kommer til å jobbe som butikkmedarbeider i sommer)
  • Filme.
    Liksom, masse. Masse filming så jeg har råfilm å vise eventuelle arbeidsgivere innenfor medieproduksjonsfirmaer som driver med film.
  • Trene, jeg trives ikke som feit, føler meg konstant nedfor.
    Har heldigvis laget meg en aldri så liten plan med maaasse gode tips.
  • Gå turer på fjellet,
    da får jeg både trent og filmet samtidig. 
  • Kjøre bil,
    jeg savner bilen min masse. 
  • Være mer ute, bruke mindre tid på nettet til tull og tøys
  • Være sosial, ha det gøy UTEN alkohol

Tenker jeg stopper der. Om det blir for mye ting har man en tendens til å bare drite i hele greia, så jeg tenker å konsentrere meg om disse, fordi dette er de viktigste og det er ting jeg kan vokse (mentalt, ikke fysisk (håper jeg på)) på.

7.2.16

Dere vet når vi ler av de dumme amerikanerne? De som sier "Happy holiday" i stedet for "god jul" og som lurer på hvorfor de har et fedmeproblem med 14157 McDonald's-restauranter i landet? Man kan si mye om det, men når det gjelder dette med provokasjon og political correctness gone mad er ikke Norge langt unna.

Jeg blir lei meg når jeg leser kommentarfelt. Og når jeg hører folk på bussen, eller folk som snakker i fylla. Det er ikke fordi de prater om ting de ikke vet noe om, for eksempel båtflyktningene, men hvor provosert folk blir av andres utsagn. Dette gjelder helt klart mye mer på nettet enn i "virkeligheten".

Men mange tar sin virkelighet fra nettet. Det er jo der alle er, ikke sant? Og siden man i dag er mer offentlig enn aldri før, bevisst eller ubevisst, modererer man gjerne seg selv. Men det er ikke snakk om en moderat moderasjon, det er snakk om å endre mening til det som er politisk korrekt.

Å være politisk ukorrekt er ikke bra for det sosiale. Og å være dårlig på det sosiale, i en #some-verden, vil man jo ikke.

Så blir det til da, at man på grunn av narsissisme og egen vinning velger å ha de meningene som er politisk korrekte siden det er de minst farlige meningene. Men det farlige er at det er så mange som gjør akkurat det samme.

Hvor ble det av det med å spørre folk? Spørre folk om hvordan de så på innvandring eller utdanning? Jeg har fått inntrykk av at debatten i dag er veldig polarisert. Du har rasistene som er for privatskoler også har du kommunistene som vil gi bort landet.

Sånn bør det ikke være.

5.2.16

Du har for lite bilder på bloggen din.

Jeg lovte å ta flere bilder. I morgen kommer det (forhåpentligvis om jeg husket på å ta dem) et knippe bilder. Jeg har vært på Åretur med linjeforeninga!

Har ikke fortalt noe om dette fordi jeg ikke liker å publisere offentlig at jeg er borte. Det er å be om bråk.

Jeg er generelt sløv på å ta bilder. Vil jo gjerne ha ting å se tilbake til når jeg blir eldre. Det er nok Snapchat som lurer meg til å ta så få bilder som jeg gjør, fordi jeg tror jeg har tatt flere enn det jeg egentlig har...

4.2.16

#tbt

 #tbt til da jeg var med i Bodø Røde Kors Hjelpekorps. Det var veldig gøy, jeg anbefaler å melde deg inn! For det første er det veldig spennende og vi gjør masse forskjellig. I motsetning til fotball er det ikke det samme opplegget gang på gang. I løpet av det året jeg var aktiv ble det helikoptertur, det skulle bli tur med Redningsskøyta, helgetur på Røde Kors-hytta med sambands-gjennomgang, forskjellige søkemetoder (for personer og objekter), bo ute i et døgn på vinterstid, og mye annet gøy!



330-skvadronens helikopter. Dette var vi i. Det var bildeforbud inni (dersom enheten hadde radiosendere- eller mottakere). 



28.1.16

Flashmob: Snøballkrig

Har du ikke tullet nok med de der tullekursene dine snart? Det begynner å bli gammelt.


OK, da. Jeg skal slutte :(

27.1.16

Jeg ønsker å glede meg til skolen!

Denne teksten er en kommentar til denne artikkelen fra Aftenposten: Jeg ønsker å glede meg til skolen! av Line Larssen (14).

Jeg husker godt 9. klasse, antakeligvis det kjedeligste året i grunnskolen. 10. klasse består stort sett bare av pugging og repetering av alt du har hatt.

"Jeg trenger ikke en lærer til å fortelle meg ting jeg kan søke på Wikipedia." - Line Larssen (14) 

Nei, det gjør du ikke. Jeg husker det gikk mye i Wikipedia når vi skulle lage presentasjoner for klassen. De forventer også at du skal ta ansvar for egen læring. Dette må vi på universitetet og jeg syns det fungerer mye bedre enn hvordan det fungerte på ungdomsskolen og det teoretiske på videregående.

I tillegg har jeg fått inntrykk av at det ikke er like vanlig å jobbe sammen med leksene lengre. Det er synd, for det er når jeg kan prate med noen om temaet, som snakker samme språk som meg, at jeg lærer best.

En annen ting jeg husker fra ungdomsskolen og generell studiekompetanse-delen av videregående er hvor vanvittig mye teori det var. Ungdommer er rett og slett ikke laget for å sitte passive i flere timer. Man kan snakke om friminutt og ting, men hvor mange ungdomsskoler har sklier eller husker? Og hvis det var vanlig, så tviler jeg på at de hadde blitt brukt noe særlig, fordi det er barnslig og sosial aksept er en stor greie i ungdomsskolen.

Var jeg deg ville tatt ansvar for å løse dette selv, da lærere ikke har særlig stor frihet når det gjelder hva de kan gjøre for å gjøre det gøy å lære. Jeg vet ikke hva disse reglene er, men jeg snakket en god del om det på Twitter før jul.

26.1.16

Fisk

En ting jeg ikke har skjønt er barn som ikke spiser fisk. Jeg vokste jo opp i Telemark, og når jeg kom hit og ofte fikk servert fisk hørte jeg ofte at de voksne snakket seg i mellom at i Telemark spiste ikke barna fisk.

Det var ikke fordi det smakte stygt, tvert i mot. Men kokt torsk liker jeg ennå ikke, det er noe med lukten og konsistensen. Det er veldig tungt å tygge på en måte, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det.

Fersk stekt sei, derimot! Det er nydelig. Spiser du fisk?

25.1.16

De forbanna rosabloggerne!

Jeg liker dem. Beklager for buzzfeedtittel. Jeg liker rosabloggere. Det vil si, innleggene de publiserer er for meg revnende likegyldig, for jeg leser dem ikke. Nå har jo Sophie Elise florert i mediene den siste tiden. Jeg har aldri vært fast leser av noen rosablogg. Men jeg har merket at denne sfæren har endret seg litt siden, var det allerede i 2010? Før Voe og ikke minst Sisteplass satt en ny æra for fenomenet har det utviklet seg! De har fått en samfunnsfunksjon.

Ikke en like primært nyttig funksjon som brannvesen eller barnehage, men i form av opplysning. En greie etter 22/7 var at "de voksne" merket at flere ungdommer ble politisk interesserte og aktive. Men langt fra alle. Og det er blant annet dette med politikk, som jo har sterke røtter i konseptet samfunnet, som har noe med det jeg tror rosabloggere har forandret.

De har tilpasset språket til et yngre publikum. Det er minimalt av vanskelige ord, og som oftest, er det hele støttet av masse bilder og tradisjonelt lite tekst. Sophie Elise har jo mye mer tekst enn det Voe hadde.

Jeg tenker det er flott at Sophie Elise "easer" diskursen fra ungdomsskoleretorikk til de facto samfunnsaktuelle saker. Men igjen, er hun ganske bastant og forankrer innleggene sine, om enn saklig, består følgerne hennes (gjetter jeg) av unge jenter som er lettpåvirkelige.

Det blir ikke bedre når hun snakker om at vi må bekjempe kroppspresset, men samtidig presterer å fikse på seg selv i form av å modifisere lepper og seksuelt ladede bilder.

Men det er i hvert fall riktig vei. Det er i hvert fall på vei mot en mer informert norsk "bloggosfære".


24.1.16

Hvorfor ringer du meg??

Innlegget fra i går er jo selvfølgelig bare tull, men det har rot i det ambivalente forholdet mitt til Facebook. På en side er Facebook det jeg alltid drømte om, et online samlingssenter for meg og vennene mine og planene våre. På den andre siden har det blitt et uunngåelig onde, hvor brukerne forventer at jeg skal være online hele tiden. Når jeg er ute, når jeg bare har mobilen så har jeg for det meste mobildata avslått for å spare strøm. Av og til ringer jeg folk og det virker som om de blir litt satt ut.



Hva har dette med kursene å gjøre? Ingenting, jeg bare sporet av. Det med kursene gjør jeg litt fordi Facebook vet skremmende mye om deg. Facebook er ikke gratis, du bare betaler på annen måte. Visste du at dersom du har en Facebook-prosess (som oftest en fane i nettleseren) åpen, mens du er på andre nettsider har du godtatt at Facebook kan loggføre alle disse nettsidene? Dette er for å vise deg mer relevant reklame. Det er her betalingen du gjør kommer inn. Facebook vet mye om deg, og dette er gull verdt for de som lager reklame siden de ikke da risikerer å bomme på målgruppen og sløse med penger.  Men kursene? HVORFOR??

Vel...


http://techcrunch.com/2015/10/24/when-facebook-knows-you-better-than-you-know-yourself/


23.1.16

Ballen ruller!

Som dere fikk se i går har jeg meldt meg som frivillig på brødskjæringskurs, men bare vent. Jeg stopper ikke der. Det er bare min siste slutt for kursdeltakelse i år (må jo jobbe litt og). Nei, månedene før så er det dette som står på programmet!

22.1.16

Jeg har meldt meg på kurs!

Hei! Som student møter man på nye utfordringer. Jeg har ikke et spesielt problem men det, men det er ikke alle som kan skjære brød. Derfor har jeg meldt meg på brødskjærekurs, jeg skal være frivillig coach for de som ikke er like stø som meg. Her er min konstruktive, kritiske brødskjæringstilbakemeldingsportfolio.

Den er ganske kort for dette er den eneste gangen jeg har gitt slik kritikk.


21.1.16

Dette er bare mitt!


Jeg måtte flytte. Småhuset jeg bodde i som jeg delte med fire andre skulle bli totalrenovert. Det er rart å tenke på at de jeg delte et halvt år med, kommer jeg aldri til å se igjen. Med mindre jeg drar til Frankrike, da. Men det har jeg foreløpig ingen planer om. Nei, i dag handler det om:

Hvorfor? Vel, jeg har flyttet til et nytt sted. Samme opplegg, bare nye folk. Vel, ikke helt samme opplegg. Der vi i det forrige småhuset eide alt av kasseroller og sånt like mye og delte det er det ikke slik her. Jeg hadde brukt noen andre sine fat i flere dager, uten at jeg visste at det tilhørte noen. Jeg fant det ut når hun spurte om jeg hadde sett fatet hennes. Det hadde jeg. Det var på rommet mitt. Så da var det bare en ting å gjøre etter å ha vasket det og satt det på tørk:


Ja, pannene var også eid. Det er flere i et annet skap, men teflonen på dem er ødelagt fordi noen brukte gaffel og vil jo nødig få teflonforgiftning. Dessuten har jeg erfaring med at mat setter seg fast i hakkene, at gammel mat som har blitt tørr, selv etter en ordentlig vask, har sprukket til små, tørre, svarte brente flak. Så kjøpte likegodt en ny.


Kniv kjøpte jeg ikke ny av. Ingen har klaget. I skuffa som også er en brødfjøl ligger det for eksempel en kniv. Der ligger den fint.


Ostehøvelen de har her skjærer aaaalt for tykke skiver. Så dette er per definisjon en investering. 


Grytelapper. Eller hva det nå heter. Grytekorker?


Dette er faktisk til PC-en. Stikkontakten er aaalt for kort og alt på og under skrivebordet er plassert skikkelig rart nettopp derfor.


Teflonpanne trenger tilhørende verktøy. Skulle gjerne unngått plastikk, men alternativet er tre. Og det tar jeg ikke sjansen på å ha i et felleskjøkken uten vaskeliste. Det hadde vi i det forrige huset. Får bli når jeg skaffer meg noe for meg selv.


Veldig god panne! Jeg har brukt den én gang og det er som om det skulle være mammas dyre wok. Det er et eller annet som er trelags, så varmen fordeler seg fort og jevnt. I tillegg er det en hank på motsatt side av håndtaket så det er veldig praktisk for å bære den fra komfyren til bordet. Det kan ofte bli unødvendig tungt. Jeg liker ergonomiske småtiltak. 


20.1.16

Verdens teiteste film


OK, ikke så teit. Men den er så dum. Hvem vil se den liksom? Får den deg til å tenke? Føle noe? Nei, det er bare en kort teit film om meg som henter klesvasken min fordi den er ferdig og fordi jeg ikke hadde noe bedre å gjøre. 

19.1.16

Hjemmedag

Et bilde publisert av KM (@martian94)

Dette semesteret har vi fri på tirsdager så jeg benytter dagen til å lese kompendiet og å ta notater fra det slik at terminologien skal sitte ordentlig.

18.1.16

Jakten på naan-brødene

Vel, der var ééén søknad ferdig og CV oppdatert og formateringsjustert. Har også sendt en søknad om medlemskap i Prosjektor produksjonsselskap, men jeg er usikker på om jeg overholdt fristen da det sto 17. januar på bildet, men 16. januar i bildebeskrivelsen. Har ikke fått svar ennå.

Ellers lagde jeg meg tandoori chicken i går. Jeg hadde planlagt det i forveien for å bruke resten av creme fraichen. Jeg hadde også kjøpt narasinfri kylling. Men jeg hadde glemt å skaffe naan-brød. Ingen krise, men det er jo så godt attåt. Så jeg bestemte meg for å dra til en butikk som ligger 1,5 km herfra siden Bunnpris ikke var åpent siden det var søndag. Etter å ha gått i nysnø, bratt oppoverbakke og med snøen rett i fleisen hele turen oppdager jeg at det faktisk ikke ér søndagsåpent der.
Jeg føler meg litt dum fordi en time tidligere skrev jeg dette på Jodel:
"Shit, glemte naanbrød til tandoorien. Jaja, får dra på Coop Xtra Risvollan, da."
Og det var flere som nevnte at det ikke var åpent der på søndager. Men jeg var der jo på søndag selv en gang. Trodde jeg. Det var bare det at det var åpningstidene i jula. Så da måtte jeg vende hjem.

Men jeg kunne jo ikke gi meg nå. Ikke var det kaldt, og ikke var det blitt mørkt. Jeg tenkte å gå den samme veien tilbake siden jeg bestemte meg for å dra på en annen butikk og den veien jeg nettopp gikk er kortere til den butikken jeg skulle på enn den veien jeg pleier å bruke når jeg skal hjem.

Så da begynte jeg å gå tilbake igjen. Man må igjennom et spesielt nabolag med bare gule hus som er like hverandre. Her holdt jeg på å gå meg vill og en stund trodde jeg at jeg hadde havnet på Flatåsen, men jeg var fortsatt bare på stien mellom Sollia og Steinan.

Så jeg gikk da, for jeg visste at dersom jeg gikk langt nok nord ville jeg kjenne igjen Nardosenteret og omegn. Men plutselig kjente jeg meg igjen og fant stien jeg kom fra. Så da gikk jeg fra stiene sørvest for Hoeggen skole, opp til studentbyen og bortover mot Othilienborg.

Jeg visste at Kiwi hadde søndagsåpent. På dette punktet innså jeg at det var ikke sikkert de hadde naanbrød, det er ikke SÅ ettertraktet. Jeg gikk opp den bratte bakken for fotgjengere og vågale syklister og møtte på en jogger, en kar i samedrakt med en stor hund, to mennesker jeg tror jeg hadde sett før i studentbyen og en jente i ungdomsskolealder. På turen fra den bratte bakken for fotgjengere og vågale syklister så jeg merkelig nok ingen mennesker før like før inngangen til butikken og de som kom ut av bilene.

Da var det bare å løpe og kjøpe. Ingen naanbrød hverken i brødhylla eller sammen med Toro-maten (de pleier å være ved siden av Toro-maten). Da så jeg tacolefsene og tenkte "yes". Men etter å ha saumfart butikken to og en halv gang ga jeg opp. Det var for trangt for meg og det var for mye mennesker der, jeg ville ut. Så jeg tok til takke med en pose grove rundstykker.

Så i dag når jeg sjekket hvordan jeg lå an med dagens aktivitetsmål i Google Fit fant jeg ut at jeg i går hadde brukt tre timer fra jeg gikk ut døra til jeg kom inn igjen.  3 timer, 7,9 kilometer og 10647 skritt (i løpet av de tre timene).

17.1.16

Strøk på ex.phil

Jeg er veldig glad for at jeg ikke sjekket studentweb etter jeg hadde fått C på eksamen i KM1005. Jeg er veldig glad for at jeg sjekket studentweb igjen ETTER nyttår og julaften. Julen ble ikke ødelagt, og etter at jeg fikk vite at tre, inkludert meg selv av fire på kollokviegruppa hadde strøket var det på en måte greit. Selvfølgelig kjedelig. Men jeg ser på det som en sjanse til å gjøre det mye bedre på eksamen i juni! Fortid er fortid og det gjelder å komme seg fortest mulig over det. Det ble også litt mindre fælt når dette var resultatet:

16.1.16

Cola-slutt

Jeg drikker alt for mye cola. Jeg hadde også et forsett i fjor om å drikke mindre og det klarte jeg. Men jeg syns fortsatt jeg drikker for mye av det. Planen min nå er egentlig det samme som i fjor, å gradvis drikke mindre for hver dag.  Jeg prøvde en gang å slutte tvert, det gikk ikke lang tid før bobla sprakk. Og jeg vet at jo tidligere jeg klarer å forhåpentligvis slutte, eller i det minste drikke hva som blir ansett for å være normale mengder, jo mindre sannsynlig er det for at jeg ender opp som Davy Wathne (Unnskyld, Vilde, haha. Hilser til hundene og papegøyene).
Har du vært avhengig av brus?

15.1.16

4-korn

Da er jeg godt i gang med nyttårsforsettene. Så langt har jeg hovedsakelig spist brød og kylling. Det blir også mer 4-korn etterhvert, men gud, det er "bland food". Kjedelig. Og konsistensen er som sement. Men det er godt å tenke på hvor "rent" produktet er. Det er bare naturlig korn. Ingen konserveringsmidler eller annet. Müsli-basis, bare flere kornsorter. Men ja, kjempekjedelig. Men man blir mett. Leeenge. Første gangen jeg spiste det var til frokost. Så gikk hele dagen og når jeg hadde lagt meg kom jeg på at jeg ikke hadde spist noe annet. Drakk et glass vann men, that's it.

Det sagt er det veldig oppløftende å se at armene mine begynner å få bra kurver. Magen er dessverre ikke der ennå. Men mellom albuen og skuldrene, på "siden" av biceps går det innover. Det ser bra ut. Det liker jeg.

14.1.16

Sende internett til rens

Jeg liker ikke rosablogger og sånt. Jeg liker heller ikke patosladd retorikk. Misforstå meg rett, jeg har ikke et brennende hat for det altså, det er bare like interessant for meg som Tolstoj er for en fireåring. Men det jeg misliker er hvor stor plass dette tar i min mediehverdag. Hadde det vært en add on-filter i Chrome, som med Donald Trump-scriptet hadde det vært supert. Men det er vanskelig å lage et sånt siden det sjeldent er like ord som benyttes i brødteksten. En ting kunne jo vært og gå etter tags, men da er man på offensiven og luker ut mye mer enn det som trengs. Skulle likt å sett AI prøve seg på en slik ting!

6.1.16

Pengekrise!

Steinan studentby har bestemt seg for å totalrenovering der jeg bor og i mellomtiden må jeg flytte. Men jeg har så vidt penger! Jeg så en post på Jodel om noen som skulle sove i et forlatt bygg i Trondheim i sommer. Jeg får ta det jeg har og lage meg en sovepose, det kommer til å bli kaldt de neste ukene. 

Ok, så er heldigvis ikke bloggen min førstehånds livsførsel, jeg er altfor konservativ til å satse 100% på én income. Selv om jeg heller mot å ha én hovedincome og heller litt ekstra på siden, i stedet for masse småekstra. Dette er egentlig bare et moralsk råd kledd som et blogginnlegg. Du trenger ikke å ha en jobb du tjener masse på, men unngå gjerne de du tjener lite på om de ikke er nødvendige å ta for å komme seg videre. Velg heller trygge jobber og tilpass forbruket og sparingen din til ditt lønnsnivå. Sats trygt. Bildet over er et eksempel på hvor galt det kan gå.